Välkommen till ABA ÖGONKLINIK Tranebergsplan 3 bv, 167 44, Bromma

Öppettider : 08:00 - 16:30 mån - fre (helgfria vardagar)
  Kontakt : 08 - 12 44 40 10

Gråstarrsoperation

Välkommen till din gråstarrsoperation hos ABA Ögonklinik!

Om du får förhinder och om tiden inte passar, vänligen meddela kliniken så fort som möjligt (senast 24 timmar innan besöket) på telefonnummer 08-12 44 40 10 alternativt på mina vårdkontakter på 1177.se

Uteblivet besök debiteras med 400 kr. Vid ett uteblivet besök kommer vi inte att automatiskt kalla dig på nytt, vare sig om bokningen är kopplad till en remiss eller om du redan är patient hos oss.

Kliniken tillämpar ”Sammanhållen Journalföring” vilket ger klinikens läkare möjlighet att läsa journaler från andra vårdgivare inom Region Stockholm vid behov. Om du inte godkänner detta, meddela detta i receptionen när du registrerar dig.

Du kommer att få en hälsodeklaration att fylla i, antingen om du väljer att skriva ut och fylla i den hemma eller att du får ett exemplar av oss på kliniken. Hälsodeklaration

Om lugnande medicin önskas på operationsdagen meddela gärna operationspersonalen direkt.

Inför operationen är det viktigt att Du är nyduschad, har nytvättat hår, är klädd i rena kläder, ingen ansiktskräm samt är osminkad. Ta gärna med solglasögon då du kan bli ljuskänslig

Du har fått ett e-recept på en eller två av följande droppar, Isopto- maxidex, Dexafree, Opnol och Nevanac. Följ droppinstruktionerna inför operation enligt doktorns ordination.

Har du droppar (tex. trycksänkande droppar) sedan tidigare ska du ta dessa som vanligt. Vänta i så fall minst 5 minuter mellan varje droppe. Vid oklarheter gällande dropparna/droppningen vänligen ta det på operationsdagen.

Var god se informationsfilmen om hur det går till vid en gråstarrsoperation på ABA Ögonklinik.

Information om eftervården ges efter operationen

Besöket tar vanligtvis 2 timmar. Återbesökstid ges innan hemgång. Du ska inte köra bil på operationsdagen. Alkohol- och rökningsstopp minskar risken för komplikationer i samband med operation.

Vi ber om din förståelse ifall din bokade tid kan förskjutas något då vissa patienter oväntat kan behöva mer tid än vanligt. Vi är tacksamma om du därför avsätter tid före samt efter besöket.

ABA Ögonklinik följer de senaste Vårdhygieniska rekommendationer för planerad öppenvård enligt Hälso- och sjukvårdsförvaltningen, Regional särskild sjukvårdsledning, senast uppdaterad 20-07-20. Du får inte komma till kliniken vid symptom på Covid-19 eller om någon i ditt hushåll har diagnosticerats med positiv PCR för Covid-19. Vi erbjuder en ny tid efter bedömning om smittfrihet och beaktande av vårdbehov. Om dina anhöriga/närstående behöver vara närvarande vid ditt ögonläkarbesök förväntas de följa Folkhälsomyndighens rekommendationer om hostetikett, handhygien, distansering samt att komma utan symtom till besöket. Verksamheten följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Vill du ha mer information om klinikens hygienrutiner kring corona-pandemin, finns en informationsfilm på startsidan eller här.