Välkommen till ABA ÖGONKLINIK Tranebergsplan 3 bv, 167 44, Bromma

Öppettider : 08:00 - 16:30 mån - fre (helgfria vardagar)
  Kontakt : 08 - 12 44 40 10

Läkarbesök med muskelavslappnande ögondroppar

Välkommen till ABA Ögonklinik för en läkarundersökning med muskelavslappnande ögondroppar!

Anmäl dig i receptionen, medtag godkänd legitimation. Besöket kostar 275kr(specialistbesök). Det är kostnadsfri för barn under 18 år. Betalningen skall ske endast med kort eller Swish.

Landstingstaxa och frikort gäller.

Om du får förhinder och om tiden inte passar, vänligen meddela kliniken så fort som möjligt (senast 24 timmar innan besöket) på telefonnummer 08-12 44 40 10 alternativt på mina vårdkontakter på 1177.se som är tillgänglig alla dagar.

Operationen och efterföljande besök kostar samma som vid specialistbesök 275kr. Regiontaxa och frikort gäller. Betalningen skall ske endast med vanliga betalkort eller Swish. Vänligen kontakta oss innan besöket vid funderingar om arvodet eller betalsättet.

En del patienter med oklar synnedsättning och/eller misstänkt brytningsfel, till exempel barn som inte klarar syntestet i skolan hos skolsköterskan, kommer att få en droppe i ögat som förstorar pupillen och muskeln i ögat kommer att bli avslappnad. Efter cirka 45-60 minuter senare har maximal effekt uppstått och det är då man träffar ögonläkaren. Efter besöket är det vanligt att man ser sämre, både på långt och nära håll, du kan även vara ljuskänslig.

Tag gärna mig dig solglasögon!

Effekten av dropparna klingar successivt av men den verkar minst i 24h och kan sitta i upp till 72h.
Vid besöket görs först förberedande mätningar tillsammans med mottagningspersonalen bland annat kommer vi att mäta synskärpan, mäta upp eventuellt synfel med hjälp av en apparat innan du får de droppar som gör att ögats muskel slappnar av. När dropparna har verkat tillräckligt (45-60 min) kommer vi att mäta med apparaten igen och se om det finns någon eventuell skillnad.

Besökstiden varierar mellan 60-90 minuter.

Vi ber om din förståelse ifall din bokade tid kan förskjutas något då vissa patienter oväntat kan behöva mer tid än vanligt. Vi är tacksamma om du därför avsätter tid före samt efter besöket.

ABA Ögonklinik följer de senaste Vårdhygieniska rekommendationer för planerad öppenvård enligt Hälso- och sjukvårdsförvaltningen. Du får inte komma till kliniken vid symptom på Covid-19 eller om någon i ditt hushåll har diagnosticerats med positiv PCR för Covid-19. Vi erbjuder en ny tid efter bedömning om smittfrihet och beaktande av vårdbehov. Om dina anhöriga/närstående behöver vara närvarande vid ditt ögonläkarbesök förväntas de följa Folkhälsomyndighens rekommendationer om hostetikett, handhygien, distansering samt att komma utan symtom till besöket. Verksamheten följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Vill du ha mer information om klinikens hygienrutiner kring corona-pandemin, finns en informationsfilm på startsidan eller här.