Välkommen till ABA ÖGONKLINIK Tranebergsplan 3 bv, 167 44, Bromma

Öppettider : 08:00 - 16:30 mån - fre (helgfria vardagar)
  Kontakt : 08 - 12 44 40 10

Laserbehandlingar

På ABA Ögonklinik utförs laserbehandlingar för:

Glaukom (grönstarr)

En laserbehandling vid glaukom så kallad lasertrabekuloplastik, genomförs för att snabbt reglera ögontrycket och därmed bromsa utvecklingen av sjukdomen. Behandlingen är ett komplement till traditionell ögondroppsbehandling. Behandlingen påbörjas vanligen med ögondroppar. Före behandlingen görs en medicinsk bedömning för att utreda om patienten ifråga är lämplig för behandlingen.
Vid behandlingen kommer Du att sitta som vid en vanlig ögonundersökning och vilar hakan i ett stöd. Du får först en bedövande ögondroppe. Efter lokalbedövningen sätter vi in en särskilt fokuserande lins i ögat, på hornhinnan. Med hjälp av linsen kan vi se ögats trabekelverk, ögats avlopp. Trabekelverket behandlas med laser under flera minuter för att rensa avloppet. Behandlingen är smärtfri.
Efter behandlingen kan du uppleva en lindrig skavkänsla och dimsyn efter kontaktlinsanvändningen vid behandlingen. Besvären avtar och försvinner inom ett par timmar.
Du får komma på en efterkontroll efter ungefär en månad. Du fortsätter att ta dina ögondroppar som vanligt efter operationen.

Efterstarr

Efterstarr kan förekomma efter en gråstarrsoperation vilket kan enkelt behandlas med laser. På plats finns även en laser som kan behandla näthinnan och starr.